All news
04 aprill 2023
by Eero Pärgmäe
Share this article:

Eesti riiklike lennufirmade Xfly ning Nordica turundus- ja kommunikatsioonijuht paneb ameti maha ja suundub Riigikogusse

Valimistulemuste kinnitamise järel teatab riiklik lennufirma Nordic Aviation Group oma juhtkonna liikme ning senise turundus,- kommunikatsiooni- ja jätkusuutlikkuse juhi Toomas Uibo suundumisest Riigikogusse. Eesti lennufirma Nordic Aviation Group on avanud konkursi uue turundus- ja kommukatsioonijuhi leidmiseks. Lennufirma sõnul on intervjuud esimeste kandidaatidega juba käimas. Uibo asub tööle Riigikokku alates 10. aprillist.

“Lennundus on väga põnev ja dünaamiline valdkond, kus töötada. Jään lennufirmas toimetatud aastatele tagasi vaatama väga postitiivselt ning olen saavutatuga rahul. Ettevõte on tänu professionaalsele meeskonnale kasumis ja kasvatab pidevalt oma rahvusvahelist haaret ja äritegevust. Ei välista, et tulen kunagi lennundusse tagasi. See on valdkond, kus tunnen ennast väga kindlalt. Olen lennundusega olnud seotud üle 20 aasta, seda nii lennuõpetaja, kui ka turundus- ja kommunikatsioonijuhi ning lennufirma juhtkonna liikmena,“ kommenteerib Uibo Riigikokku suundumise teekonda. Mees on oma karjääri jooksul üles ehitanud Xfly brändi ja olnud ka lennufirma loomise juures.

“Sinu ümber on äärmiselt toredad inimesed ja põhjamaine töökultuur koos enam kui 30 erinevast rahvusest kolleegidega. Usaldus, asjade ära tegemine ja pidev kohandumine uute olukordadega on need peamised väärtused, mille abil me ennast iga päev siin teostame. Kui Sa oled juht, kelle üheks olulisemaks eesmärgiks on tiimikaaslaste õnnestumine, siis oled Sa õiges kohas. Peale selle peaksid olema suurepärane suhtleja ja tugeva loovusega. Eeldame, et oled nendes valdkondades varasemalt õnnestunud ja otsid endale uut ja kõrgelennulist väljakutset. Kuna oleme riigile kuuluv ettevõte, siis kommunikatsiooni peab oskama teha sulaselges riigikeeles,” kõnetab Riigikokku suunduv turundus- ja kommunikatsioonijuht oma potentsiaalset mantlipärijat.

“Toomas Uibo on olnud väärtuslik juhtimismeeskonna liige, visionäär ja sõnaosav turundustalent. Oleme kõrgelt hinnanud tema siirust ning pühendumust lennufirma ülesehitamisel ning näinud isegi vaeva, et ta initsiatiivikusel kannul püsida. Kui minult küsitaks, missugused kolm Toomase saavutust ettevõttes oleks kõige märgilisema tähtsusega, siis ütleksin, et Xfly kaubamärgi loomine, ettevõtte aitamine läbi keerulise COVID-19 pandeemia ja viimasel aastal, lennufirma positsiooni kiire tugevdamine Euroopa lennundusturul. Nüüd otsime uut juhti, et jätkata Toomase algatatu elluviimist,” kommenteerib ettevõtte tegevjuht Jan Palmér uudist.

Nordic Aviation Group opereerib kahe brändi – Xfly ja Nordica – all lende teistele lennufirmadele. Lennundusgrupp kuulub 100% Eesti riigile. Xfly ja Nordica baasid asuvad Tallinnas, Vilniuses, Stockholmis, Aarhusis, Kopenhaagenis, Turus, Lissabonis, Sofias, Münhenis ning Hamburgis. Grupi lennukipark küündib käesoleval aastal juba 22 lennukini, ning jaguneb selliste lennukitüüpide nagu ATR72-600 (70 kohta), CRJ900 (88 kohta) ja Airbus A320 (180 istekohta), samuti kaasaegsete ja keskkonnasäästlike Airbus A320NEO (180 kohta) vahel. Ettevõte on sõlminud pikaajalised strateegilised koostöölepingud lennufirmadega SAS, TAP, Marabu ja hooajalise lepingu Cyprus Airways’ga.

Eesti lennundusgrupp on tööandjaks juba ligi 700 lennundusspetsialistile üle Euroopa. Gruppi kuuluvate ettevõtete põhitegevusalaks on lendude opereerimine teistele lennufirmadele. Lende opereeritakse ACMI ehk märgrendi lepingute alusel, samuti opereeritakse regionaalseid subsideeritud hankelende, mida  lennunduses tuntakse ka PSO teenuste all (public service obligations). Tallinnast lennatakse tšarterlende populaarsetesse puhkusesihtkohtadesse. Eesti lennufirma värbab aktiivselt juurde uusi spetsialiste oma karjääriportaali jobs.nagroup.ee kaudu ning koolitab uusi piloote oma MPL õppeprogrammi alusel.

Share this article: