All news
29 mai 2023
by Eero Pärgmäe
Share this article:

Esimest korda Eesti lennunduse ajaloos juhib lennufirmat valdavalt naistest koosnev meeskond

Eesti riigile kuuluvas lennufirmas, mis opereerib Xfly ja Nordica brändide all lende Euroopa taevalaotuses, puhuvad uued tuuled: Airi Kaunissaare asumisega turundus-, kommunikatsiooni ja jätkusuutlikkuse juhi positsioonile on lennufirma juhtkonnas nüüd rohkem naisi kui mehi. Hubase Tallinna Lennujaama vahetus läheduses asuvas kontoris langetab otsuseid, mis toetavad ettevõtte laienemist Euroopa turgudel, reisisektori kogemusega eksperdi võrra täienenud juhtkond. Senine turundusjuht Toomas Uibo suundus 10. aprillist tööle riigikokku.

Lennundusgrupi tegevjuht Jan Palméri sõnul rääkis Airi Kaunissaare kasuks tema varasem töökogemus kommunikatsiooni ja turundussektoris, samuti karjäär Eesti ja Baltimaade suurimas reisibüroos Estravel Group. “Usun, et Airil on ettevõttele palju anda ja tema varasemad kogemused reisisektorist aitavad meie edukat laienemist Euroopa lennundusturul hästi toetada,” lisas ta.

Airi Kaunissaare töötas kuni koroonaajastu alguseni Estraveli turundusdirektorina, vastutades nii Eesti kui Estraveli rahvusvaheliste sõsar- ja tütarettevõtete turundustegevuste ning muuhulgas ka oluliste Estravel Groupi reisibrändide loomise ja arendamise eest. Kaunissaare on varem avaldanud reisiraamatu “Minu Austraalia” ning olnud mitmete edukate loomeprojektide, sealhulgas näiteks Tallinna Ülikooli korduvalt auhinnatud “Ühe Minuti Loengu” videosarja looja ja elluviija. Kaunissaare on omandanud magistrikraadi Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja Tallinna Ülikooli televisiooni erialal. Ta on töötanud ajakirjaniku ja kommunikatsioonijuhina erinevates Eesti riigiasutustes.

“Mul on südamest hea meel liituda niivõrd dünaamilise rahvusvahelise lennundusettevõttega nagu seda on Eesti lennunduse lipulaev Nordic Aviation Group,” sõnas Kaunissaare. “Reisi- ja lennundusmaailmal pole olnud tänu hiljutisele koroonapandeemiale sugugi lihtsad ajad, kuid nõudlus reisimise järele on tugevalt taastumas. Tunnustan senise turundus-,  kommunikatsiooni ja jätkusuutlikkuse juhi Toomas Uibo aastatepikkust pühendunud tööd, mille üks pärle on eduka brändi Xfly ellukutsumine ja arendus. Soovin anda nüüd oma panuse selle pööraselt areneva ettevõtte arengusse.”

Nõudlus märgrenditeenuse järele Euroopas kasvab, samas ka konkurents on tihe. Võidab see, kel kõige kiiremini rahvusvahelistuda õnnestub ja õigel ajal tehnilise haridusega tippspetsialiste ning kes koolitatud pardapersonali ja piloote pardale kutsuda oskab, samuti olemasolevad töötajaid hoiab.

Share this article: