All news
29 detsember 2022
by Eero Pärgmäe
Share this article:

Häid uudiseid Nordic Aviation Groupilt

Nordic Aviation Group annab teada strateegilise partnerluslepingu sõlmimisest lennufirmaga Marabu. 2023. aasta kevadest hakkab Eesti lennufirma Nordica pikaajalise ACMI lepingu alusel opereerima Marabu lende Münhenist ja Hamburgist Vahemere populaarseimatesse puhkusesihtkohtadesse.

See on Euroopa lennunduses hea uudis. Reisipisik on eurooplasi taas nakatanud ning pandeemiajärgselt on nõudlus lendude järele jõudsalt kasvamas. Geopoliitilise olukorra dramaatiline muutus viimase 10 kuu jooksul, on pannud kogu lennundussektori  ümberstruktureeruma. Eesti lennufirma alustab Saksamaa baasidest lende kolme Airbus A320neo lennukiga. Pileteid Marabu lendudele Eesti lennufirma müüma ei hakka. Uut lennuettevõtet hakkab juhtima tuntud lennufirma SunExpress pikaaegne tegevjuht Paul Schwaiger.

Marabu plaanib 2023. aasta suvehooajal käivitada otseliinid Hamburgist ja Münchenist sakslaste seas populaarsetesse Vahemere sihtkohtadesse. Laienemine tähendab ka Nordic Aviation Groupi lennundusperele uute lennundusspetsialistide värbamist Saksamaal.

“Usume eelseisvasse tugevasse kasvu lennunduses – vaatamata kõigele on reisihimu inimestes kasvanud. Eesti lennufirma tugevuseks on väga hea tehniline oskusteave ja pikk kogemus eduka allhanketeenuste osutamisel,“ sõnab Xfly ja Nordica turundus- ja kommunikatsioonijuht Toomas Uibo. Tema sõnul on allkirjastatud koostööleping ja sellega algav partnerlus  Marabuga usalduse väljendus kogu Eesti lennundussektori vastu. Kommunikatsioonijuht juhib tähelepanu asjaolule, et suuremad lennundusorganisatsioonid ennustavad ülemaailmse nõudluse olulist kasvu pilootide, lennundusinseneride ja teiste koolitatud spetsialistide järele järgmise kahe aastakümne jooksul. Lennundus on põnev ja perspektiivikas valdkond.

Nordica brändi all lendama hakkavad uued kaasaegsed Airbusi lennukid on turvalised, väiksema heitgaasikogusega ja vähem müra tekitavad võrreldes eelmise põlvkonna mudeliga, viies ettevõtte veelgi jätkusuutlikumale kasvule.

Nordic Aviation Groupi tegevjuht Jan Palmér on varem rõhutanud, et lennundussektor tegeleb täna tööjõu värbamisega kogu Euroopas. “Meil on hea meel, et saame koostöös uue kliendiga täienda loodud ärisuundi kindlustades veelgi oma jätkusuutliku ärimudeli arengut,” kommenteerib ta Marabu ja Nordic Aviation Groupi koostööd ning lisab, et lennundus võib lähiajal positiivselt üllatada.

2015. aastal asutatud Nordic Aviation Group AS kuulub Eesti Vabariigile ning opereerib lende kahe eduka brändi, Nordica ja Xfly nime all. Eesti lennufirma käitab hetkel 17 lennukist koosnevat lennukiparki, kuhu kevadel on lisandumas kolm moodsat Airbus A320NEO mudelit. Ettevõte opereerib lende pikaajalistele lepingupartneritele ning tagab oma B2B-klientidele strateegilise eelise oma meeskondade ja lennukite abil. Lennufirma ei tegele piletimüügiga lõpptarbijatele. Praeguseks tegutseb ettevõte juba kaheksas Euroopa riigis ning on avanud baasid Tallinnas, Stockholmis, Kopenhaagenis, Århusis, Turus, Lissabonis ja Vilniuses. 2023. aasta suvel lisanduvad nimekirja Hamburg ja München. Xflys ja Nordicas töötab kokku ülr 600 lennundusspetsialisti ja lähikuudel plaanitakse värvata juurde veel umbes  250 inimest. Eesti lennufirma jõudis 2021. aastal 1,2 miljoni euroga kasumisse ning prognooside kohaselt ollakse plussipoolel ka 2022. aastal. Ettevõtte visioon on olla esimene valik pikaajalise koostööpartnerina Euroopa suurematele lennufirmadele.

Toomas Uibo, Nordic Aviation Group, turundus- ja kommunikatsioonijuht

Share this article: