All news
24 jaanuar 2024
by
Share this article:

Magnetic MRO lansseerib lennumehaanikute väljaõppeprogrammi Magnetic Academy

“2023 oli aasta, mis tõi kaasa ja pakkus ootamatuid ja huvitavaid väljakutseid kogu Eesti lennundussektorile. Ent meie pilk on suunatud tulevikku, ja ma olen põnevil, et mida 2024 meile uut ja põnevat toob.

Magnetic Group alustas aastat suure sammuga– Magnetic Academy avamisega. See uuenduslik töökohapõhine koolitusprogramm ei keskendu ainult mehaanikute oskuste arendamisele, vaid ka tööjõu kasvatamisele, et toetada meie kasvavat globaalset äritegevust Euroopas ja Aafrikas. Meie eesmärk on koolitada järgneva paari aasta jooksul 60 kuni 100 uut lennumehaanikut, ühendades Magnetic Group’i praktilise kogemuse ja Riia Transpordi ja Telekommunikatsiooni Instituudi (TSI Riga) akadeemilised teadmised. See programm pakub võimalusi nii algajatele, kellel puudub varasem lennundusalane haridus või kogemus, kui ka juba valdkonnas tegutsevatele spetsialistidele, kes soovivad oma oskusi laiendada EASA osa-66 moodulite kaudu. Koostöös TSI Rigaga oleme loonud kohandatud õppekavad, et rahuldada mõlema grupi vajadusi.

Meie eesmärk on täita kriitiline lünk kvalifitseeritud tööjõus, mis on Magnetic Group’i arengu seisukohast hädavajalik. See rahvusvaheline programm, tänu inglise keelsele koolituskavale aitab kaasa ka meie globaalsele tööjõu koolitamisele kõikides äriüksustes.

Lisaks tehnilistele oskustele keskendume jätkuvalt ka juhtimisoskuste arendamisele meie Grupiüleses Learning2Lead programmis. Meie esimene grupp on oma koolitusprogrammi peagi lõpetamas ja uus grupp ootab juba kokkupanekut.”- Ene Krinpus, Magnetic Group HR juht

 

Eesti suurim lennundusettevõte Magnetic MRO ujub keerulises majandusolukorras vastuvoolu, avades uue töökohapõhise õppe programmi loomisega uksed 60-le uuele tulevasele lennumehaanikule.

Tallinna lennujaama angaarides lennukihooldusega tegelev Magnetic MRO loob suure nõudluse rahuldamiseks Eesti lennundusse juurde 60 uut töökohta, seda läbi Magnetic Academy õpipoisiprogrammi lansseerimise. Uue kontseptsiooniga tööta&õpi programm on mõeldud neile, kellel puudub vastav taust, kuid kes soovivad saada lennukihoolduse spetsialistideks.

Programmi partner on Riia Transpordi ja Telekommunikatsiooni Instituut (TSI Riga), kelle loengute abil ühildatakse Magnetic MRO praktiline õpe teoreetiliste lennundusteadmistega. Eesmärk on anda programmiga liitunutele kõik vajalikud oskused, et saada litsentseeritud lennumehaanikuks. Samuti pakub programm lisakoolitusvõimalusi juba ettevõttega liitunud spetsialistidele.

“Kvalifitseeritud tööjõud on Magnetic MRO arengus kriitiline edutegur, kuid riiklik koolitustellimus ei vasta ettevõtete vajadusele. See on andnud tõuke Magnetic MRO sisemise koolitusprogrammi loomisele,” tõdeb Magnetic MRO tegevjuht Risto Mäeots.

“Karjäär lennunduses tundub paljudele kättesaamatu, kuid värske Academy programm paistab silma just sellega, et annab kõigile võrdse võimaluse lennukat karjääri teha, olenemata kogemusest. Magnetic MRO pühendub talentide kasvatamisele ja Eesti lennundustööstuse tuleviku kujundamisele,” kommenteerib Magnetic MRO personalijuht Ene Krinpus.

Lennutransport hoiab elu toimimas – lisaks reisivõimalustele toovad lennukid meieni suure osa igapäevaelu toimimiseks vajalikud kaupasid. Magnetic MRO hoolduseksperdid ja insenerid kannavad lennukihoolduses olulist rolli, hooldades Tallinna lennujaama territooriumil mitmete rahvusvaheliste lennuettevõtete lennukiparke. Magnetic Academy on loodud selleks, et ka eelneva lennunduskogemuseta huvilised saaksid võimaluse lennunduse globaalsel karjääriredelil esimese sammu astuda. Lennukihooldus pakub tugeva missioonitundega tööd, loodud programm ootab nii noori alustajaid kui ka karjääripöörde tegijaid.

Magnetic MRO on osa globaalsest lennundusettevõttest Magnetic Group, millel on tugev positsioon rahvusvahelisel turul. Ettevõte pakub laia valikut hooldus- ja remonditeenuseid lennukitele, mootoritele ja muudele lennunduskomponentidele. Magnetic Group Eesti üksuses töötab ca 450 inimest ja lähiaastatel on vajadus ligi 100 uue lennukimehhaaniku järgi.

 

Lisateave ja kandideerimise üksikasjad leiad https://magneticmro.com/academy-estonia/

 

Magnetic MRO

17.01.2024

Share this article: