All news
03 märts 2023
by Eero Pärgmäe
Share this article:

Nordic Aviation Group ja Marabu sõlmisid pikaajalise koostööleppe

Eesti lennundusgrupp Nordic Aviation Group ja start-up lennufirma Marabu sõlmisid 23. veebruaril 2023 pikaajalise koostööleppe, mille alusel toetatakse uue lennufirma turule toomist Saksamaal. Eesti lennuettevõte toetab Marabud nii lennuoperatsioonide pakkumisega Hamburgi ja Münheni baasidest, kui ka vajalike tugiteenuste paketiga.

Lennufirma Marabu, mis kuulub investeerimisettevõttele Attestor, keskendub populaarsete puhkusesihtkohtade teenindamisele Hamburgist ja Münchenist vahemereäärsetesse kuurortidesse. Sihtkohtade hulgas on lisaks ka Egiptus ja Kanaari saared. Eesti lennundusgrupp alustab selle aasta suvehooaja algusest nimetatud sihtkohtade teenindamist kolme 180-kohaliste moodsa ja kütusesäästliku Airbus A320neo lennukiga.

Marabu juhatuse esimees Paul Schwaiger ütles, et sõlmitud leping tagab uuele lennufirmale parima võimaliku stardi. ”Mul on väga hea meel, et oleme leidnud endale usaldusväärse partneri Eesti lennufirma näol mille põhjamaine töökultuur ja tipptasemel lennundusalased teadmised on suureks väärtuseks Marabu hoojooksu ning õhkutõusu toetamisel. Oleme hetkel aktiivses värbamisfaasis ja loome Hamburgis ning Münchenis mitusada uut töökohta nii kohalikele pilootidele, kui ka pardateenindajatele”, lausus Schwaiger.

Nordic Aviation Group’i juhatuse esimees Jan Palmeri sõnul on sõlmitav leping suureks tunnustuseks kogu Eesti lennundusele. “Meie viimaste aastate edu ja ettevõttes olevat lennundusalast ekspertiisi on märgatud ka Euroopas. Oleme lennufirma, mis tegutseb täna seitsmes Euroopa riigis ja kus töötab rohkem kui 30 eri rahvusest eksperti üle kogu maailma. Meie teadmised, kogemused ning töökultuur on see mida meie partnerid kõrgelt hindavad. Sõlmitav leping avab ettevõtte ajaloos täiesti uue lehekülje, koos uute võimalustega kindlustada Nordic Aviation Group’i edasine areng”, oli Palmer positiivne.

”Meil on heameel, et meil avanes võimalus kinnitada kõnealuse koostöö algust. Koostöö Marabuga on olnud väga huvitav teekond ning me oleme väga huvitatud sellest, et ettevõtmisest saaks meie edulugu ning anname endast parima. Koostöölepingu allkirjastamine on ühest küljest tunnustus meie meeskonnale, samas ka valideeriv samm meie ärimudeli toimimises,” kommenteeris koostöölepingu sõlmimist Anton Õnnik, grupi kommertsjuht ja juhtimismeeskonna liige.

Eesti lennufirma Nordic Aviation Group, mis tegutseb kaubamärkide Nordica ja Xfly all, käitab tänaseks kokku 20 lennukit ning plaanib ka lähiaastatel hoogsalt kasvada. 2015. aastal asutatud Eesti riigi omanduses olev lennufirma teenindab oma partnerlennufirmade lennuliine kandes nende kaubamärke ning pakkudes pardal oma kliendi teeninduskontseptsiooni. Tallinnast teenindatakse Stockholmi liini SAS-ile ja eelmise aasta sügisest teenindatakse Eesti pealinnast ka tšarterlende Egiptusessse ning Kanaari saartele. Lennufirma baasid asuvad Stockholmis, Kopenhaagenis, Aarhusis, Turus, Vilniuses, Lissabonis ja nüüdsest ka Hamburgis ning Münchenis.

Lennufirma töökuulutustega saab tutvuda internetileheküljel jobs.nagroup.ee.

Share this article: