All news
07 detsember 2022
by Eero Pärgmäe
Share this article:

Novembris läbis Tallinna lennujaama pea 207 000 reisijat

Novembris teenindati Tallinna lennujaamas 206 786 reisijat, mida on 26% rohkem võrreldes eelmise aasta novembriga. Riikide lõikes lennati kõige enam Saksamaale ja suurima otselendude valikuga riik oli Itaalia.

Novembris toimusid Tallinnast regulaarlennud 33 sihtkohta ja lendude keskmine täituvus oli 68%. Kõige rohkem kasutasid reisijaid lende Helsingi, Riia ja Frankfurdi sõlmjaamadesse jõudmiseks. Riikide lõikes lennati kõige enam Saksamaale, kuhu reisides on võimalik valida nelja otseliini vahel: Frankfurt, München, Nürnberg või Berliin. Suurima otseliinide valikuga riik oli aga Itaalia, pakkudes võimalust reisida viite linna: Rooma, Milanosse, Napolisse, Veneetsiasse ja Trevisosse.

Novembris pakkus Tallinnast regulaarlende 12 lennufirmat, millest kõige rohkem kasutati Ryanairi ja Air Balticu lende (vastavalt 22,6% ja 21,9% reisijatest). Lennugraafikusse lisandus kaks uut liini – Ryanair alustas lende Itaaliasse Trevisosse ja Wizz Air Londonisse Lutoni lennujaama.

Tellimuslendudel hakkab lõppema Türgi turismihooaeg, seetõttu lennati tšarterlendudega peamiselt Hurghadasse ja Sharm el Sheikhi Egiptuses.

AS-i Tallinna Lennujaam juhatuse liikme Eero Pärgmäe sõnul on novembri reisijate number väga positiivne. “Üleminek talvisele lennugraafikule tähendab alati reisijate numbri hooajalist langemist, aga seekordse novembriga oleme väga rahul. Kõrge inflatsiooni ja suurte küttekulude taustal on meil hea meel näha, et inimestel ja ettevõtetel on jätkuvalt veidi võimalusi ka reisimiseks. Loodame väga, et 2022. aasta lõpuks on Tallinna lennujaama teenuseid kasutanud 2,7 miljonit reisijat,” rääkis Pärgmäe.

Novembris läbis piirkondlikke lennujaamasid 4517 reisijat. Enim reisijad 3183 oli Kuressaares, kus võrreldes mullusega kasvas reisijate arv 32%. Kärdla lennujaama läbis 940 reisijat, Ruhnut 237 reisijat, Pärnut 136 reisijat ja Tartu lennujaama 21 reisijat.

Share this article: