All news
22 november 2022
by Eero Pärgmäe
Share this article:

Riiklik lennunduskontsern saatis kaks Eesti noort pilootidele lennuki kokpitti töövarjuks

18.11.2022

Täna on Eesti lennufirma Xfly lennuk eriti turvalistes kätes! Varasest lapsepõlvest lennunduskirega nakatunud Eesti noored jälgivad hetkel kodumaise lennufirma kogenud piloote nende päevatöös. Keskpäeval oli lennuk Hiiumaa lähedal 16 000 jala kõrgusel ja lendas marsruudil Tallinn-Stockholm. Inspireerituna käesoleva aasta töövarjupäevast lendasid kaks piloodikarjäärist unistavat noort kodumaise lennufirmaga taevasse piloodivarjudeks.

Töövarjude näol on tegu asjatundlike talentidega, kes piloote intervjueerides üllatada oskavad ja tunnevad kõiki lennukimudeleid. Oma esimese piloodi ametikogemuse saavad initsiatiivikad Anna-Maria (16) ja Kristjan (13) ATR72-600 ja CRJ900 lennukite pardal.

Anna-Maria sõnul on tema unistus nii militaar- kui tsiviillenundus, ning lennunduse vastu hakkas ta huvi tundma ajendatuna oma isa kirest valdkonna vastu. Kristjan kogub alates teisest eluaastast lennukimudeleid ja ootab lennuakadeemiasse astumise võimalust. Samuti ootab noormees pikisilmi oma lennukimudelite kogusse lisa.

“Kui noored meiega ühendust võtsid ja palusid passe-par-tout’d pilootide seltskonda, said and meie meeskonnalt rohelise tule. Laste valikul sai otsustavaks nende kirglik motivatsioonikiri. On väga positiivne, et nii paljud noored tunnevad lennundussektoris töötamise vastu huvi, ning pean tõdema, et andekaid noori on meie riigis palju. Meie lennundusgrupp mis opereerib Nordica ja Xfly kaubamärkide all toetab oma töös noorte kaasamist lennundussektori toimetamisse, nii lennuakadeemias kui lennukite pardal,” kommenteerib lendu Nordic Aviation Groupi turundus- ja kommunikatsioonijuht Toomas Uibo.

Töövarjupäev aitab  viia noored unistusele piloodiks saada elamuskogemuse võrra lähemale ning sooviavaldusi võetakse vastu aastaringselt. Töövarjupäev on päev, mil noored saavad võimaluse jälgida ettevõtja, ametniku või spetsialisti tööpäeva era- ja avaliku sektori tegijate tööd õppides ja jälgides.  Käesoleval aastal oli ülemaailmne töövarjupäev eile, 17. novembril.

Fotod: Nordic Aviation Group AS

Share this article: