All news
23 oktoober 2023
by Eero Pärgmäe
Share this article:

Septembris läbis Tallinna lennujaama ligi 275 tuhat reisijat

Septembris läbis Tallinna lennujaama 274 699 reisijat. Nii müügis olnud istekohtade kui reisijate arv jäid mullusega samale tasemele ning olid kooskõlas mahtude tavapärase hooajalisuse mustriga. 2019. aasta septembrikuu tasemest moodustas reisijate arv 88%.

Septembris toimusid regulaarlennud 32 sihtkohta, millest kõige enam lennati suurtesse sõlmjaamadesse – Riiga, Stockholmi ja Frankfurti. Puhkuseperioodi lõpp näitab hooajalist nõudluse muutust mitmetel liinidel: võrreldes augustiga kahanes reisimine veidi Milano, Zürichi ja Khuthaisi, aga ka Kärdla ja Kuressaare liinidel. Samas oli Barcelonasse, Viini ja Antalyasse reisijaid rohkem kui eelmisel kuul.

Võrreldes aastatagusega on otselendude mahtu kõige rohkem (20%) suurendanud airBaltic, kes lendab Tallinnast 16 sihtkohta, tehes keskmiselt 11 lendu päevas. Eelmise aasta septembris lendas airBaltic Tallinnast 13 sihtkohta. Protsentuaalselt on suurima kasvu istekohtade pakkumises teinud eelmise aastaga võrreldes SAS, kelle maht on kasvanud ligi 50%.

Kõikidest reisijatest 28% kasutas airBalticu lende, 13% Ryanairi ja 9% Lufthansa teenuseid. Septembris alustas regulaarlendudega Türgi odavlennufirma Pegasus Airlines, kes pakub regulaarlende Antalyasse oktoobri lõpuni.

Tellimuslendudel lennati ülekaalukalt enim Türki, kuid populaarsed olid ka reisid Tivatisse Montenegros. Tšarterreisid viisisid septembris lisaks Kreeka, Bulgaaria, Egiptusese ja Tuneesia kuurortidesse.

Oktoobri lõpp ja kooliaasta esimene koolivaheaeg on lennujaama jaoks sügise tippaeg. See tähendab, et kõik lennud on heade täitumustega, lennujaama restoranides ja kohvikutes on palju peresid ja parklad on autosid täis. AS-i Tallinna Lennujaam turunduse- ja kommunikatsiooni juht Margot Holts: „Soovitame lennujaama saabumiseks ja lennujaama läbimiseks varuda aega. Klassikaline kaks tundi varem lennujaamas kohal olla annab kindluse, et olete kenasti ajagraafikus. Kindlasti kontrollige, kas teie reisidokumendid kehtivad. See on kõige sagedasem põhjus, miks reisid ära jäävad.“

Regionaalsetes lennujaamades teenindati kokku 4697 reisijat, sh Kuressaares 3379, Kärdlas 1169, Tartus 122 ja Pärnus 27 reisijat. Kõige rohkem lende (501 lennuoperatsiooni) toimus Tartu lennujaamas, mis on seotud Eesti Lennuakadeemia õppelendudega.

Share this article: