All news
22 detsember 2023
by
Share this article:

Tallinna lennujaama novembri reisijate arv kasvas eelmise aastaga võrreldes 6%

Novembris teenindati Tallinna lennujaamas ligi 220 tuhat reisijat, võrreldes eelmise aasta novembriga kasvas reisijate arv 6%. Reisijate arvu suurenemine toimus tänu tihedamale lennugraafikule – novembris toimus 91 regulaarlendu rohkem kui mullu samal ajal ja müügis olnud istekohtade arv ületas aastatagust 10% võrra.

Novembris toimusid regulaarlennud 31 sihtkohta. Populaarsemateks otselennu sihtkohtadeks olid traditsiooniliselt suuremad sõlmjaamad Frankfurt, Helsingi ja Riia. Suurima turuosaga lennufirma oli novembris airBaltic, kellega lendas iga neljas Tallinna lennujaama reisija. Novembris avas airBaltic Tallinnast uue hooajalise liini Las Palmasesse Kanaari saartel, kuhu saab lennata kord nädalas. Lisaks avab airBaltic aasta lõpus ka hooajalised lennud Genfi. Kokku lendab airBaltic talvehooajal Tallinnast 15 sihtkohta. Suuruselt järgmine lennufirma oli üheksa sihtkohaga Ryanair, kelle lende kasutas 14% kõigist reisijatest.

Tellimuslendudest olid kõige populaarsemad Egiptuse sihtkohad. Novembris toimus 2922 lennuoperatsiooni, mis teeb keskmiselt 97 saabumist ja väljumist päevas.

AS-i Tallinna Lennujaam juhatuse liikme  Eero Pärgmäe sõnul käivad juba täna aktiivsed ettevalmistused järgmise aasta suvise lennugraafiku kokkupanekuks ja meil on hea meel jagada esimesi rõõmusõnumeid. „Varasemalt oleme välja hõiganud Transavia France’i saabumise Eestisse, mis alustab aprillis lendudega Pariisi. Lisaks alustab suvel Tallinnast lendamist uue lennufirmana ka Eurowings, mis hakkab ühendama märtsi lõpust Tallinna 3-4 korda nädalas Prahaga. Eurowings on Saksa odavlennufirma, mis kuulub Lufthansa Group`i. Mõlema ettevõtte lennupiletid on juba müügis.“

Lisaks on talvehooajaks jätkuvalt müügis piisav hulk pileteid talvistesse suusasihtkohtadesse, näiteks Milano Bergamo, Milano Malpensa, München, Viin jt. Pileteid broneerides tasub vaadata ka nädala sees toimuvad lende, sest need hinnad võivad olla odavamad, kui nädalavahetusel toimuvatel lendudel. Tallinna lennujaama talvise lennuplaaniga on võimalik tutvuda siin.

Regionaalseid lennujaamasid läbis kokku 4912 reisijat, sh Kuressaare lennujaama 3467 ja Kärdla lennujaama 1069 reisijat. Alates novembrist on taas võimalik lennata Pärnu-Ruhnu-Kuressaare liinil lennufirmaga Diamond Sky.

 

Allikas: https://www.tallinn-airport.ee/

 

Share this article: