All news
18 aprill 2023
by Eero Pärgmäe
Share this article:

Uus Eesti lennufirma MARABU sai kätte lennuettevõtja sertifikaadi

Uus Eesti lennufirma MARABU sai Transpordiametilt lennuettevõtja sertifikaadi ja tegevusloa kommertslendude alustamiseks.

Lennufirma Marabu näeb oma suurimat turgu Saksamaal, kuid Eesti ettevõttena hakatakse juba sel suvel pakkuma ühendusi ka Tallinnast. Ettevalmistused selleks on täies hoos. Uus lennufirma alustab tihedamat lendamist Münchenist ja Hamburgist seitsme moodsa 180-kohalise A320 perekonna lennukiga. Sihtkohtade hulka kuuluvad Vahemere-äärsed Hispaania ja Portugali kuurordid, lisaks Kreeka, Kanaari saared, Sardiinia, Ibiza, Palma ja Hurghada Egiptuses ning Tallinn Eestis. Tallinnast alustatakse lende alates 21. maist Münchenisse ja alates 16. juunist Hamburgi. Lennufirma plaanib avada suve jooksul eestlastele kogu Marabu lennuprogrammi läbi Müncheni ja Hamburgi sõlmjaamade. Uus ettevõte turustab esialgu oma lennupileteid läbi Saksa lennufirma Condor, mis osutab Marabule müügiagendi teenust.

Marabu juhatuse esimees Paul Schwaiger ütles: “Oleme äärmiselt tänulikud Eesti Transpordiametile lennuettevõtjasertifikaadi kiire ja ladusa menetlemise eest. Just sellist operatiivsust ja tuge vajab iga alustav lennuettevõte Euroopas. Samuti tahan tänada Eesti riikliku lennufirma Nordica ja Xfly professionaale, kelleta seda firmat Eestisse poleks tulnud. Marabu asutati siin just tänu nende inimeste suurepärastele lennundusalastele teadmistele, kõrgele töökultuurile ning viimaste aastate edukusele selles äris. Eesti lennufirmana soovime sel suvel lennata ka Tallinnast ning aidata tuua siia turiste Saksamaalt.”

Marabu ja Nordica sõlmisid selle aasta alguses pikaaegse koostööleppe mille alusel pakub riiklik lennufirma uuele lennuettevõttele teenuseid kolme Airbus A320neo lennukiga. Lisaks sellele on Nordica toeks ka muude tugiteenuste pakkumisel mida üks lennufirma vajab. Marabu asutamine Eestis on tunnustus kogu siinsele lennundussektorile.

Eesti riikliku lennufirma Nordica juht Jan Palmer kommenteeris uue lennufirma sündi, öeldes, et “see on väga märgiline, et uue lennufirma otsustati just Eestisse teha. See näitab, et kohalikku kompetentsi hinnatakse kõrgelt ja Eestit vaadatakse juba kui lennundusriiki. Meil on hea meel, et oleme saanud pakkuda uuele lennuettevõttele igakülgset tuge esimesest päevast peale. See on piirideta rahvusvaheline äri ja ma loodan, et tulevikus luuakse siia veel lennufirmasid. Eestile tähendab see head ekspordiäri, uusi töökohti ja nagu näha, siis ka rohkem lennuühendusi.”

Transpordiameti lennuohutuse ja järelevalve osakonna juhataja Tanel Rautits märkis: „Transpordiametil on hea meel tõdeda, et meil on uus ja ambitsioonikas lennufirma, mis loob Eesti lennunduses tarku töökohti ning teeb juba selle suve jooksul kättesaadavaks kogu Marabu lennuprogrammi populaarsetesse puhkusesihtkohtadesse Euroopas ja kaugemalgi. Eesti lennunduskompetents on saanud seeläbi suure tunnustuse osaliseks.“

Esimene Marabu kommertslend toimus 15. aprillil Münhen-Palma de Mallorca suunal.

Share this article: