All news
27 september 2023
by Eero Pärgmäe
Share this article:

40 otseliini ja uued sihtkohad – Tallinna lennujaama talvine lennuplaan toob müüki ajaloo suurima istekohtade arvu

Tallinna lennujaamast saab eeloleval talvehooajal 17 erineva lennufirmaga lennata 40 otselennu liinil. Müügis olevate istekohtade arv on läbi ajaloo suurim, võrreldes eelmise talvehooajaga on müügis 10% rohkem istekohti. Kunagi varem pole saanud Tallinnast regulaarlendudega lennata Kanaari saartele – uute sihtkohtadena on seekord valikus nii Gran Canaria kui Tenerife. Suusasõprade jaoks on selle talve uueks sihtkohaks Genf. Talvisele lennugraafikule minnakse üle traditsiooniliselt koos kella keeramisega oktoobri viimasel pühapäeval. 

Regulaarlendude puhkusesihtkohtade seas on jätkuvalt paljud tuntud ja armastatud linnad, aga lisandunud on mitmed uued, kuhu eelmise aasta talvehooajal lennata ei saanud. Uued regulaarlennu sihtkohad on Kanaari saared: Gran Canaria ja Tenerife, kuhu saab lennata airBalticuga ning esimest korda jätkab Aegean talvehooajal lende Ateenasse ja SunExpress Antalyasse. Kui varem sai Hispaania lõunarannikule Malagasse vaid teatud kuudel aastas, siis eestlaste suureks lemmikuks kujunenud Andaluusia pärl on saanud nüüd aastaringse lennuühenduse Tallinnast. Lisaks leiab lennugraafikust taas lennud Paphosele ja Dublinisse. Jätkuvalt on valikus Euroopa suurlinnad nagu London, Pariis, Amsterdam, Berliin, Barcelona, Zürich, Kopenhaagen jt.

Suusasõprade jaoks on airBalticul varuks detsembrist kord nädalas toimuvad regulaarlennud Genfi ja Salzburgi. Ka Milano, München, Zürich, Viin, Veneetsia (Treviso lennujaam) ja Khuthaisi sobivad muuhulgas suurepäraselt just suusakuurortite külastamiseks.

Tšarterlennu sihtkohti, kuhu pileteid on võimalik osta vaid reisibüroode kaudu, on sel talvehooajal Tallinna lennujaamast neli: Sharm El Sheikh, Hurghada, Tenerife ja kõige põnevama sihtkohana Aqaba Jordaanias.

AS-i Tallinna Lennujaam juhatuse liige Eero Pärgmäe:”Tallinna lennujaamas toimub talveperioodil keskmiselt 80 lendu päevas ja lennujaama läbib iga päev enam kui 6000 reisijat. Neljakümne otselennu liini seast leiab sobiva sihtkoha nii linna-, ranna- kui suusapuhkuseks. Veel olulisem on, et peamistesse sõlmlennujaamadesse kasvanud lendude arv tagab paremad ühendused ka ärireisideks.”

Mitmetel äriliinidel kasvab lennusagedus, näiteks Finnair lendab Helsingisse lausa 9 korda päevas. Kõige rohkem on muudatusi oodata talvehooajal Vilniuse liinil, kus lennuajad muutuvad ärireisijale oluliselt paremaks. Lisanduvad hommikused väljumised esmaspäevast neljapäevani ning õhtused lennud hakkavad toimuma varasemal ajal kui praegu. Uus lennuplaan võimaldab otselendudega ühepäevaseid reise teisipäevast neljapäevani. Kindlasti on oodatud talviseks täienduseks ka 9 korda nädalas toimuvad Oslo lennud ja 10 korda nädalas toimuvad Londoni lennud.

Kuna eestlased lendavad aasta jooksul enam kui 1000-sse sihtkohta, on ümberistumisvõimalused Eesti jaoks jätkuvalt väga olulised ja seda nii puhkuse- kui ärireisijate vaatest. “Pea pooled meie reisijatest lendavad läbi sõlmjaamade ja see tagab igapäevased ühendused ettevõtjatele aga ka laiema puhkusesihtkohtade valiku. Sel talvehoojal suureneb maht Helsingi liinil, Amsterdam saab juurde õhtuse lennu ning suurenevad sagedused ka Istanbuli,” rääkis Pärgmäe ja lisas, et talvehooajaks on võimalik pikalt ette planeerides saada hea hinnaga lennupiletid.

Kõigi otselennu liinide ja lennuplaanidega saab tutvuda siin

Share this article: