All news
03 mai 2022
by Eero Pärgmäe
Share this article:

AG Handling Riia lennujaamas võttis kasutusele Qstepi kaubakäitlus tarkvara

Riia lennujaamas tegutsev lennukaubakäitleja AG Handling SIA, kes muuhulgas käitleb ka Lufthansa ja LOT Polish Airlinesi kaupu, võttis 2022. aasta I kvartalis kasutusele Eesti ettevõtte Qstep Logiciel OÜ poolt arendatud tarkvara Qstep. Ettevõtte juhi sõnul tähistab see lennukaupade käsitluse uue ajastu algust Baltikumi suurimas lennujaamas.

„Omades pikaajalist kogemust kaubakäitluse alal, läbisime põhjaliku valikuprotsessi, et selekteerida välja parim saadaolev lennukaubaterminali tarkvara. Lisaks hankedokumentidega tutvumisega külastasime ka erinevaid kaubaterminale, kus on kasutusel erinevad operatiivtarkvarad. Nähtu põhjal otsustasime, et Qstep on õige valik,” ütleb AG Handling SIA direktor Gunars Peize.

“Nüüd, kui oleme Qstepiga juba paar kuud opereerinud, oleme saanud positiivset tagasisidet ekspedeerijate kogukonnalt, kellel on nüüd palju suurem ülevaade oma saadetiste staatuse üle. Alates eksportsaadetistele ekstranetis tehtavatest eelteavitusest,  mis annab meile muuhulgas  võimaluse planeerida paremini ka oma ressursse. Samuti import saadetiste kohta saadetavad detailsed saabumisteated, millel on välja toodud kliendile kohalduvad kauba käitlustingimused ja oodatavad kaasnevad kulud. Kõigele muule  lisaks toimub klientidega ka täielikult automatiseeritud arveldusprotsess,“ jätkab Gunars Peize.

„Võrreldes varem kasutusel olnud tarkvaraga, kus meil puudus integratsioon lao, kaubakäitluse- ja arvelduse süsteemidega, on meil nüüd töökindel platvorm, mis tagab, et kõik kaubaterminali ja arveldamise funktsioonid on ühes kohas . Samuti on oluline märkida, et meil ei ole nüüd automatiseeritud ainult sõnumiliiklus lennufirmadega, vaid ka integratsioon Läti tolli elektroonilise andmesüsteemiga,“ lõpetab härra Peize.

„Qstepi jaoks tähistab see areng uut peatükki rahvusvahelises laienemises, sest Riiast sai Helsingi, Tallinna ja Vilniuse järel neljas lennujaam, kus meie kaubakäitlusplatvorm on kasutuses,“ ütleb Qstepi tegevjuht Haiti Arendi.

„Qstep võimaldab kliendile ühes tarkvaras kõik olulised elemendid – alates kaubakäitluse toimingutest ja paberivabast laohaldusest, kuni automaatse suhtluseni erinevate tarneahela osapooltega. Sisseehitatud intelligentsus aitab vältida kontrollimata saadetiste, olgu see siis näiteks lennueelne julgestus või ohtliku kauba kontroll, laadimist lennukisse. Laos tehtud toimingute põhjal automaatselt genereeritud arved tõstavad oluliselt kaubakäitleja tööjõu kasutamise efektiivsust,“ lõpetab Arendi.

AG Handling SIA

AG Handling SIA on Riia rahvusvahelises lennujaamas lennukauba käitlusteenust osutanud alates 2007. aastast, mil ettevõte alustas oma tegevust vastvalminud lennujaama kaubaterminalis. Alates 2022. aastast opereerib AG Handling Riia lennujaamas kahte kaubaterminali, millest üks on ligipääsuga perroonile ja teine ​​lennujaama vahetus läheduses uhiuues laokompleksis.

Qstep logiciel OÜ

Qstep logiciel OÜ peakontor asub Tallinnas (Eestis) ja on üks lennukauba- ja e-kaubanduse tarneahelate digitaalse innovatsiooni eestvedajaid. 2014. aastal asutatud ettevõtte poolt pakutavad lahendused on kasutuses viies Euroopa lennujaamas. Qstepi tootearendus toimub ainult Eestis ja kõiki platvorme pakutakse klientidele SaaS mudelil.

Share this article: