All news
08 oktoober 2021
by Eero Pärgmäe
Share this article:

Feeport sõlmis koostöölepingu Soome startupettevõttega EAS Project Oy e-kaubanduse saadetiste tollimiseks Eestis

Eesti tehnoloogiaettevõte Feeport sõlmis koostööleppe Soome Easy Access System Project (EAS Project) Oy’ga kes arendab SAAS ja blockchain tehnoloogial põhinevat tolli- ja käibemaksukohustuse andmete edastamise tööriista kogu ELis. Koostööleping Feeportiga suurendab EAS Projekti ja selle Eesti logistikapartnerite suutlikkust lahti tollida kolmandatest riikidest Eestisse saabuvaid e-kaubanduse kaupu.

Tehing idufirmaga  sõlmiti vaid nädalapäevad pärast Feeport’i teadet analoogse lepingu allkirjastamisest Eestis UPS-i volitatud teenindustöövõtjaga EKLT OÜ.

„Meie jaoks on suur tunnustus, et Feeporti välja töötatud platvorm x7trade e-kaubanduse automaatseks tollivormistuseks leiab Eestis järjest rohkem kasutuselevõttu. Põhjuseks pole mitte ainult kiire ja turvaline tarkvara, mis aitab säästa logistikaettevõtete aega, vaid ka fakt, et oleme neutraalne teenusepakkuja. Meie eesmärk kasvada ja pakkuda teenust terves Euroliidus”, lisab Feeporti kaasasutaja Egor Paanukoski.

„Kuigi EAS Project keskendub globaalsele ärile, näeme Eestit olulise lülina eelkõige Ida-Euroopa ja Venemaa e-kaubanduse ahelas. Oleme kindlad, et Eesti logistikaettevõtete võimekus on meie partnerite jaoks piisav, tänu millele saab suunata kaubamahtusi läbi Eesti”, ütleb EASi projekti tegevjuht Rostislav Shakhtakhtinskiy. “Töö käib selle nimel, et lähitulevikus võiksime  teada anda järgmistest  Eestiga  seotud suurematest projektidest,” lisab ta.

„Oleme tegevuse laiendamise etapis ning uued vahendid ja võimalused, mida pakub koostöö Feeportiga, mõjutavad oluliselt teenuse kiirust ja meie suutlikkust mahtusi kordades kasvatada,” kommenteerib logistikaettevõtte AkordaBalt OÜ juhatuse liige Maksim Tsõmbaljuk, EAS Project Oy partner Eestis.

Share this article: