All news
07 veebruar 2022
by Eero Pärgmäe
Share this article:

Jaanuaris läbis Tallinna lennujaama 132 546 reisijat

Jaanuaris läbis Tallinna lennujaama 132 546 reisijat, mida on ligi viis korda rohkem kui eelmise aasta jaanuaris. Kriisieelse ajaga võrreldes jäi reisijate arv 65% tasemele.  

Tallinna lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul on aasta algus alati olnud reisimise mõttes madalhooaeg, kuid selle aasta jaanuari tulemused jäid ka prognoositust veidi madalamaks. „Omikroni laialdane levik ja sellest tingitud uus laine tõi endaga kaasa nõudluse languse ja sellega seoses ka hõredama lennuplaani. Regulaarlendude täituvus oli jaanuaris tagasihoidlik, jäädes keskmiselt 52% juurde,“ rääkis Pärgmäe kuid lisas, et samas on jaanuari tulemus hetke olukorda arvestades väga hea. „Kiita tuleb ka lennufirmasid, kes vaatamata madalale nõudlusele ei jäta kergekäeliselt lende ära, vaid lendavad siiski oma lubatud mahu täis ning aitavad sellega hoida ka sihtkohtade mitmekesisust”.

Siiski rõhutas Pärgmäe, et täna liiguvad paljud Euroopa Liidu riigid piirangute leevendamise suunas, mis loodetavasti mõjub positiivselt ka reisijate ja lennuoperatsioonide arvule. „Kevadesse vaatame optimistlikult ning näeme vastu kevadet ja suve kindlasti reisimise hoogsat kasvu. Lumine talv on vahva, aga meil on vaja vahepeal soojas patareisid laadida ja paketireiside vastu on nõudlus aina suurenemas, samuti soojemate liinilendude sihtkohtade vastu,” lisas Pärgmäe.

Regulaarlennud toimusid jaanuaris 33 erinevasse sihtkohta. Kõige rohkem lennati otselendudel suurematesse sõlmjaamadesse Helsingisse, Frankfurti, Riiga ja Stockholmi, mida kasutas kolmandik kõikidest reisijatest. Regulaarlende teostas 12 lennufirmat, kelle hulgast suurimad olid Air Baltic 22% ja Ryanair 20% turuosaga. Tšarterreisijad suundusid puhkama Egiptusesse ja Kanaari saartele.

Jaanuaris toimus kokku 2582 lennuoperatsiooni, mis teeb keskmiselt 83 maandumist ja õhkutõusu päevas.

Tallinna lennujaam on Eesti riigile kuuluv suurim lennujaam, mis on tuntust kogunud maailma koduseima lennujaamana ning on korduvalt valitud üheks parima teenindusega lennujaamaks Euroopas. 2021. aastal läbis lennujaama 1,3 mln reisijat ning 2022. aastal liigub ettevõte eesmärgi suunas teenindada aasta lõpuks 2,5 mln reisijat.  

Share this article: