All news
09 august 2022
by Eero Pärgmäe
Share this article:

Juulis läbis Tallinna lennujaama 282 559 reisijat

Juulis läbis Tallinna lennujaama 282 559 reisijat, mida oli 78% rohkem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Kriisieelse mahuga võrreldes jõudis reisijate arv 88% juurde.

AS-i Tallinna Lennujaam juhatuse liikme Eero Pärgmäe sõnul oli juulikuu reisijate arv väga hea, kuid reisijate arvu taastumist kriisieelsele tasemele mõjutab üldisest Euroopa lennujaamade alamehitatusest tingitud logistiliste tõrgete lahendamine. „Olukord lennunduses on küll üldiselt stabiliseerunud, kuid jätkuvalt tuleb ette lennuplaanide muudatusi, lendude tühistamisi ja hilinemisi. Seetõttu on oluline, et reisijad jälgiksid lennuplaane ning lennufirmalt saabuvaid teateid ning võtaksid lennuplaanis tehtavate muudatuste korral ühendust oma lennufirmaga,“ rääkis Pärgmäe ning lisas, et kuigi juulikuu viimastel nädalatel oli keskmine julgestuskontrolli läbimise aeg Tallinna lennujaamas alla 15 minuti, kehtib jätkuvalt kahe tunni reegel. „Kuna lendude täituvuse protsent on suvel väga kõrge, siis võtab ka reisijate lennule registreerimine rohkem aega. Selleks, et kõik toimingud lennujaamas saaksid aegsasti tehtud ning jääks aega reisi alguse nautimiseks, soovitame olla kohal ikka kaks tundi enne väljalendu. Lisaks soovitame rohkem lennata otselendudega ning võtta võimalusel kaasa käsipagas, mis on korrektselt pakitud.“

Pärgmäe tuletab meelde, et alates juulist on kõigil reisijatel, kes lendavad AirBalticu või SAS-iga ja kellel on registreeritav pagas, võimalik see iseseisvalt lennule registreerida ja seeläbi kiiremini lennule jõuda.„Iseteeninduslikud pagasiloovutuse punktid asuvad check-in laudades 1-4 ning nende kasutamiseks peab reisijal olema tehtud online check-in. Iseteenindusliku süsteemi kaudu on pagas võimalik loovutada kuni 24 tundi enne väljalendu ning iseteenindus on avatud ajavahemikus 04:00-21:00.“

Juulis toimusid lennud 35 regulaarliinil, mida teostas 14 lennufirmat. Kõige rohkem reisijaid lendas suurtesse sõlmjaamadesse Riias, Helsingis ja Frankfurdis. Regulaarlendude keskmine täituvus oli juulis 82%. Puhkusesihtkohtadest oli jätkuvalt populaarseim Antalya.

Suurimateks vedajateks oli AirBaltic 25% ja Ryanair 22% turuosaga. Lufthansaga lendas 9% ja Finnairiga 8% reisijatest.

Juulis toimus 3513 lennuoperatsiooni, mis teeb keskmiselt 113 maandumist ja õhkutõusu päevas.

Perioodil jaanuarist juulini on Tallinna lennujaama kokku läbinud 1 486 536 reisijat, mida on rohkem kui terve 2021. aasta jooksul kokku.

Juulis läbis regionaalseid lennujaamasid kokku 7724 reisijat. Kuressaare lennujaama läbis 4170 reisijat, mida oli eelmise aasta juuliga võrreldes 3% rohkem. Kärdla lennujaam läbis 1450 ja Tartu lennujaama 1190 reisijat. Pärnu lennujaama läbis 914 reisijat, kellest 75% lendasid Helsingi liinil. Pärnust on avatud ka hooajaline lennuühendus Stockholmi. Eelmise aasta juulis Pärnust ja Tartust sellisel kujul lennuliiklust ei toimunud.

Perioodil jaanuarist juulini on regionaalseid lennujaamasid kokku läbinud 36 080 reisijat.

Share this article: