All news
21 veebruar 2023
by Eero Pärgmäe
Share this article:

Lennuliiklusteeninduse AS tähistas 9. veebruaril Kultuurikatlas meeleolukat sünnipäeva

Lennuliiklusteeninduse AS on Eesti riigile kuuluv unikaalne ettevõte, mille ülesanne on ohutu lennuliikluse tagamine. Tegemist on uue põlvkonna lennujuhtimisteenuste pakkujaga, kes on suurepäraselt integreerunud oma valdkonna rahvusvahelisse kogukonda, et üheskoos kujundada tuleviku lennuliikluse korraldamist kogu Euroopa Liidus.

Lennuliiklusteenindusel täitus 04.12.2022 25. tegutsemisaasta. Varasemalt toimus teenuse osutamine tollase Lennuameti koosseisus oleva üksuse kaudu.

Esimesel tegevusaastal  teenindasid meie ca 40 lennujuhti aastas ligikaudu 69 tuhat lendu. Juba mõni aasta hiljem aastal 2003 teenindasime 97 tuhat lendu ja 22 aastat hiljem juba 4x rohkem (236 tuhat lendu) ja seda meie 99 lennujuhiga, mis teeb stabiilset ligikaudu 6% kasvu läbi 22 aasta.

Täna, 25 aastat hiljem töötab Lennuliiklusteeninduses 187 töötajat, kellest naisi on 77 ja mehi 110.

Lennuliiklusteenindus tähistas oma 25. aasta sünnipäeva koos külalistega 9. veebruaril Kultuurikatlas.

Peo avasõnad tulid Majandus- ja taristuministrilt Riina Sikkutilt, kes tõi välja Lennuliiklusteeninduse kui olulise riigi partneri rolli. Sissejuhatuse pidulikule õhtule tegi Lennuliiklusteeninduse tegevjuht Ivar Värk.

„Viimased kaks aastat on lennunduses olnud väga volatiilsed ja ei ole ka Lennuliiklusteenindus jäänud sellest puutumata. Koroonakriis ning sõda Ukrainas on väga otseselt mõjutanud lendamist ja lende, see omakorda meie ettevõtte tegemisi,“ ütles tegevjuht Ivar Värk.

„Sellegipoolest on meil võimalus oma arendustega muuta koos oma partnerite ja töötajatega lennuliikluse maailma. Tahan teid kõiki tänada, ilma teieta ei saaks me kujundada lennuliikluse tulevikku ja kirjutada end sellega ajalukku.“

Pidu Kultuurikatlas kestis hiliste kesköötundideni. Peo ülesvõtte tegi Vares Film, mis on nähtav SIIN.

Lennuliiklusteeninduse tegevjuht Ivar Värk. Foto: Rene Lutterus.

Share this article: