All news
11 aprill 2022
by Eero Pärgmäe
Share this article:

Märtsis läbis Tallinna lennujaama 172 424 reisijat

Märtsis läbis Tallinna lennujaama 172 424 reisijat, mida oli viis korda rohkem, kui 2021. aasta samal perioodil. Kriisieelse mahuga võrreldes jäi reisijate arv 75% juurde.

Tallinna lennujaama juhatuse liikme Eero Pärgmäe sõnul oli märts lennujaamale väga hea kuu. „Märtsis kasvas nii regulaarlendude arv kui ka lendude keskmine täituvus, mis jõudis 63% juurde,“ rääkis Pärgmäe ning lisas, et Ukraina sündmuste mõju reisijate arvule täna veel märgata ei ole. „Märtsi alguses mõjus reisijate arvule positiivselt koolivaheaeg ja märtsi lõpus suvise lennugraafiku algus. Loomulikult on Ukraina teema keskseks kõneaineks kõigil lennunduskohtumistel aga selle kriisi mõju Euroopa sisestele lennuühendustele on jäänud tagasihoidlikumaks kui esialgu prognoositi. Lennufirmad on suve osas mõõdukalt optimistlikud ja saame jätkuvalt kinnitada, et lennud Euroopa sihtkohtadesse toimuvad mööda turvalisi lennukoridore.“

Kuigi Vabariigi Valitsus kaotas 03. aprillist maski kandmise kohustuse rõhutab Pärgmäe, et lennujaamas on maski kandmine siiski soovituslik olukordades, kus distantsi hoidmine pole võimalik. Samuti nõuavad paljud lennufirmad jätkuvalt maski kandmist õhusõiduki pardal, seega võiks mask lennujaamas ikkagi kaasas olla.

Märtsis toimusid regulaarlennud 35 sihtkohta, lisaks toimusid tellimuslennud Egiptusesse ja Kanaari saartele. Kuu alguses avas Wizz Air lennuühenduse Tallinn-Veneetsia liinil.

Suurima turuosaga lennufirma oli märtsis Ryanair, kellega lendas 27% kõigist reisijatest. Air Balticu’ga lendas 21% reisijatest, 10% turuosaga järgnesid Lufthansa ja Finnair.

Märtsis toimus Tallinna lennujaamas 2972 lennuoperatsiooni, mis teeb keskmiselt 96 maandumist ja õhkutõusu päevas.

Regionaalseid lennujaamasid läbis märtsis kokku 4128 reisijat.

Märtsis läbis Tartu lennujaama 208 reisijat. 28. märtsil alustas Finnair peale kahe aastast pausi taas Tartu-Helsingi lennuliini teenindamist. Loodetavasti leiab liin rohkelt kasutamist tartlaste ja Tartu külaliste hulgas.

Suvel võib näha reisijate ja lennuoperatsioonide arvu kasvu ka Pärnus, kui toimuma hakkavad lennud Pärnu-Helsingi (alates 05. maist) ja Pärnu-Stockholmi (alates 25. juunist) liinidel. Märtsis läbis Pärnu lennujaama 125 reisijat, kes lendasid Ruhnu liinil.

Kuressaare lennujaama läbis märtsis rekordiliselt 2720 reisijat, mis on lennujaama lähiajaloo märtsikuude suurim reisijate arv. Pandeemiaeelset taset ületas reisijate arv 42%. Kärdla lennujaama läbis 812 reisijat, mida on mullusega võrreldes 74% rohkem. Transaviabaltika teostab Kärdla-Tallinn liinil nädalas 12 lendu. Ruhnu lennuvälja kasutas 263 reisijat, lisaks Pärnule toimusid lennud ka Kuressaarde. Võrreldes mullusega kasvas Ruhnu reisijate arv 16%.

Share this article: