All news
03 detsember 2021
by Eero Pärgmäe
Share this article:

Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat

Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%.

Tallinna lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul oli november reisijate arvu poolest oodatust parem. „Seekordne talvine lennuplaan üllatab oma sihtkohtade rohkuse poolest ning on meelitanud inimesi taas lendama ning uusi kohti avastama. See peegeldub ka lennujaama prognoositust paremates tulemustes. Terminalis käies on hea meel näha õnnelikke reisile suundujaid.”

Siiski paneb Pärgmäe südamele, et jätkuvalt on oluline vastutustundlik reisimine. „Seoses uue viirusetüve levikuga on oluline, et kõik omikron-tüve riskiriikidest saabujad teeksid viivitamatult PCR-testi kas siis lennujaamas või mõnes teises testimispunktis. Täna kuuluvad riskiriikide hulka Türgi, Egiptus ja 8 Lõuna-Aafrika piirkonna riiki. Lisaks sellele on jätkuvalt kohustuslik täita ka piiriületaja deklaratsioon, mida saab täita kuni kolm päeva enne tagasilendu,“ rääkis Pärgmäe.

Novembris oli regulaarlendudega võimalik lennata 33 sihtkohta. Suurima teenindatud reisijate arvuga lennufirma oli Ryanair, kellega lendas 25% kõigist reisijatest. Air Baltic teenindas 19% ja Wizz Air 10% reisijatest. Tellimuslendudel lennati hooajale omaselt kõige enam Egiptuse ja Kanaari saarte sihtkohtadesse.

Novembris toimus 2881 lennuoperatsiooni, mis teeb keskmiselt 96 maandumist ja õhkutõusu päevas.

Tallinna lennujaama liigub eesmärgi suunas teenindada 2021. aasta lõpuks 1,25 mln reisijat.  

Share this article: