All news
24 märts 2021
by Eero Pärgmäe
Share this article:

Ospentos alustab Tallinnas saadetiste kontaktivaba loovutamisega

Ospentos International on esimene lennukaupade käitlemisega tegelev ettevõte siinses regioonis, kes on kasutusele võtnud kontaktivaba võimaluse lennukauba saadetiste väljastamiseks kaubaterminalist.

Koos kohaliku transpordifirmaga EKA Veod on Ospentos piloteerimas uut lahendust saadetiste loovutamiseks kaubaterminalist, et need lõppklientidele kohale toimetada. Tarkvaralahenduse, mis teeb võimalikuks täielikult kontaktivaba kaupade loovutamise, teostas Qstep – Tallinnas asuv IT-arendusettevõte, kes pakub platvorme kaubakäitluse ja e-commerce valdkonnas.

Traditsiooniliselt on veokijuhtidel vaja impordisaadetiste kättesaamiseks enne laadimist suhelda kaubaterminali klienditeenindusega kontoris kohapeal. Viimastel aastatel on logistikasektor näinud iseteeninduskioskite kasutuselevõttu kiirendamaks ja lihtsustamaks kaubaterminalide kohaletoimetamise protsessi, kuid 2020. aasta on seda kõike muutnud.

„Covid-19 pandeemia oli üks võtmetegureid, mis sundis meid kiirendama kontaktivabamate lahenduste kasutuselevõttu meie töökeskkonnas,” ütleb Ospentose tegevjuht Valter Veedler. „Tahtsime alustada impordisaadetistega, sest see on lihtsam protsess ning teadsime ka, et viimastel aastatel populaarsust kogunud lahendused nagu iseteeninduskioskid nõuavad veokijuhtidelt endiselt avalike puuteekraanide kasutamist,” lisab hr. Veedler. „Selle asemel tahtsime luua midagi tõeliselt kontaktivaba“.

,,Autojuhid ja laotöötajad on tänases viiruse leviku kontekstis kulla hinnaga eesliinitöötajad. Alates märtsist on olnud meie autojuhtidel võimalik käia kontaktivabalt Ospentose kaubaterminalist laadimas importsaadetisi. Kaupade kättesaamine on tehtud lihtsamaks ja riskivabamaks, enda tuvastamiseks piisab vaid nutitelefonist ja PIN koodist,” ütleb EKA Veod tegevjuht Annika Rannamaa. „Oluline on korje- ja jaotusvedudel minimaliseerida autojuhtide kontakte, sest see on meie töös hetkel üks suurimaid nakatumise riske“.

Qstepi väljatöötatud lahenduse puhul on autojuhil vaja vaid skaneerida kaubaterminali ukse juures oma telefoniga QR-kood, sisestada saadetisega seotud unikaalne PIN-kood koos oma nime ja allkirjaga ning seejärel oodata terminali töötajad väljastama saadetise veoautosse või kaubikusse.

Pärast edukat piloteerimist on kontaktivaba kauba loovutuse võimalus nüüd saadaval kõigile Ospentose kaubaterminali logistika- ja ekspedeerimisettevõtetest klientidele.

Share this article: