All news
11 aprill 2022
by Eero Pärgmäe
Share this article:

Otse, loomulikult! Tallinna lennujaama suvises lennuplaanis lennud rekordiliselt 50 otsesihtkohta

Märtsi lõpus läks Tallinna lennujaam üle suvisele lennugraafikule, mis tõi endaga kaasa sageduste ja otselendude arvu tõusu, pakkudes rekordarvu sihtkohti, mida suvel avastama minna. Regulaarlennud toimuvad sel suvel 36 sihtkohta, millele saab pileteid osta otse 15 lennufirma kodulehtedelt ja lisaks toimuvad mitmed erinevad tellimuslendude seeriad, millele saab pileteid osta reisibüroodest.

Tallinna lennujaama juhatuse liikme Eero Pärgmäe sõnul lähevad nii lennujaam kui ka lennufirmad käesolevale suvele vastu optimistlikult. „Kui veel eelmisel aastal nägime suurt koroonapiirangute mõju lennundusele, siis 2022 aasta suvine lennuplaan on kindlaks märgiks sellest, et lennundus on taastumas, inimestel suur soov taas reisida ning lennufirmadel huvi pakkuda uusi ja huvitavaid sihtkohti“. Pärgmäe sõnul on mitmed lennufirmad öelnud, et Tallinna liinid töötavad edukamalt, kui nende liinivõrgustiku keskmised, see lisab meile kindlustunnet reisijaterohke suve saabumise ees.

Pärgmäe sõnul on näha ka reisijate kindlustunde taastumist. „On hea meel tõdeda, et inimesed on taas lennureisid enda jaoks leidnud ning varasemad käitumismustrid on taastumas. Kui eelmisel aastal nägime, et reisi planeerimise periood oli vaid 2-3 nädalat ette, siis täna on see juba keskmiselt 4-8 nädalat,“ rääkis Pärgmäe ning lisas, et praegu on ideaalne aeg alustada suviste reisiplaanide tegemisega.

Lennufirmad taastavad suve eel hoogsalt varasemast ajast tuttavaid lennuliine ja avavad ka mõned uued liinid. Näitena uutest sihtkohtadest alustas märtsis Wizz Air lende Veneetsiasse ning Ryanair Nürnbergi ja taasavas lennud Dublinisse. Wizz Air taastas varasemalt lennuplaanis olnud liinid Napolisse ja Rooma ning taasalustas lende Oslo Torp’i, Aegean Airlines alustas taas lende Ateenasse. Air Baltic lendab sellel suvel kokku 13. sihtkohta seal hulgas populaarsetesse suvesihtkohtadesse Malagasse ja Nice´i.

Uue lennufirmana alustas Tallinn-Antalya liinil regulaarlende SunExpress. Mahukad seeriad tellimuslende tehakse nagu ikka Türgi kuurortidesse, Kreeka saartele ja juba tuttavatesse Vahemere sihtkohtadesse. Sel suvel saab pakettreisi ja otselennuga ka Montenegrosse, Portugali, Madeirale ja Tuneesiasse – neid sihtkohti igal aastal lennujaama suviste tellimuslendude sihtkohtade valikus ei ole olnud.

Pärgmäe tuletas meelde, et vaatamata koroonaolukorra paranemisele ning mitmete riikide viirusreeglite leevenemisele või kaotamisele, tuleks jätkuvalt enne reisile suundumist vaadata üle sihtriigis kehtivad nõuded. „Üldiselt on suund kõikjal piirangute kaotamise suunal, aga soovitame enne reisi sihtriikide reeglitega tutvuda lennujaama kodulehel oleva IATA Timaticurakenduse kaudu või Reisi Targalt lehel. Samuti tuleks lennufirma kodulehelt üle kontrollida, kas ja millised ennetusmeetmed kehtivad õhusõiduki pardal, sest kui Eestis maski kandmine ei ole enam kohustuslik, siis mitmed lennufirmad seda siiski jätkuvalt nõuavad.“

Suvine lennuplaan kehtib 27. märtsist kuni 29. oktoobrini.

Share this article: