All news
11 oktoober 2022
by Eero Pärgmäe
Share this article:

Septembris läbis Tallinna lennujaama pea 276 000 reisijat

Septembris läbis Tallinna lennujaama 275 952 reisijat, mida oli eelmise septembriga võrreldes 67% rohkem. Koroonapandeemia eelse tasemega võrreldes püsis reisijate arv neljandat kuud järjest 89% tasemel. Üheksa kuu kokkuvõttes on lennujaama läbinud 2,07 miljonit reisijat. 

AS-i Tallinna Lennujaam juhatuse liikme Eero Pärgmäe sõnul on Eesti elanikud reisimisaltid, mille kinnituseks on septembrikuu ilus reisijate arv. „Oleme optimistlikud ja näeme, et reisijate ostuharjumused on taastunud. Loodame 2022. aasta lõpuks teenindada 2,7 miljonit reisijat. Panustame jätkuvalt lennujaamateenuse parendamisse, et reisijatel oleks lendu oodates mugav ning nad tunneksid end maailma koduseimas lennujaamas hästi. Septembris avasime reisiterminali nullkorrusel uue väravate ala, kus saame korraga teenindada kuni 400 reisijat. Järgmisel aastal plaanime ehitada laienduse ka mitte-Schengeni lendude paremaks teenindamiseks,“ rääkis Pärgmäe.

Septembris toimusid otselennud 35 regulaarliinil, millest enim lennati suurematesse sõlmjaamadesse Helsingisse, Stockholmi ja Riiga. Regulaarlendude keskmine täituvus oli 74%. Tellimuslende kasutas 16% kõikidest reisijatest, peamiselt lennati Antalyasse, kuid ka Kreeka saartele ning Aadria mere äärde Montenegrosse. Riikide lõikes reisiti kõige enam Türki, Saksamaale ja Itaaliasse.

Lennufirmadest oli suurima turuosaga Air Baltic, millega lendas 22% kõigist reisijatest. Ryanairi lende kasutas 20%, Finnairi 9% ja Lufthansa teenuseid 8% reisijatest.

Oktoobri viimasel nädalal on Eesti koolides koolivaheaeg ja sel perioodil on lennujaamas reisijaid tavapärasest rohkem. „Tuletan meelde, et tipptundidel ja eriti koolivaheajal võib ette tulla pikemaid julgestuskontrolli järjekordi, seega soovitame kõigil reisijatel saabuda lennujaama 2 tundi enne lennu väljumist. Kui kõik reisijad pakivad käsipagasi vastavalt nõuetele, on ka järjekorrad lühemad ning julgestuskontrolli läbimine kulgeb kiiremini. Kutsun siinkohal kõiki üles tutvuma lennujaama kodulehel reeglitega, kuidas pakkida vedelikke ja millal välja võtta elektroonika. Nii saab iga reisija kaasa aidata sellele, et lennueelne julgestuskontroll läheks kiiremini,“ lisas Pärgmäe.

Septembris läbis regionaalseid lennujaamasid kokku 6060 reisijat. Kõige rohkem reisijaid teenindas Kuressaare lennujaam, mida läbis 3537 reisijat. Tartu lennujaama läbis 1393 reisijat, Kärdla lennujaama 1077, Pärnu lennujaama 31 ja Ruhnu lennuvälja 22 reisijat.

Share this article: