All news
25 märts 2022
by Eero Pärgmäe
Share this article:

Skandinaavia suurim lennufirma avab õhusilla Pärnu ja Põhjala Veneetsia vahel

Pärnu Postimees, 24.03.2022

Skandinaavia suurim lennufirma Scandinavian Airlines (SAS) avab saabuval suvel Stockholmi ja Pärnu vahel hooajalise lennuliini.

SASi 70kohaline turbopropellerlennuk ATR-72 lendab Pärnu ja Stockholmi Arlanda lennujaama vahel 25. juunist 16. augustini. Lennud toimuvad igal teisipäeval ja laupäeval.

Piletimüüki Pärnu–Stockholmi lendudele alustas SAS oma veebilehel eile. Piletite hinnad ei ole fikseeritud, vaid kujunevad nõudluse põhjkl.

Näiteks läheb esimene lend suvepealinnast Rootsi läheb laupäeval, 25. juunil maksma pea 80 eurot. Teisipäeval Pärnusse tagasi sõidu eest tuleks välja käia veidi üle 73 euro.

Lennud toimuvad pärastlõunati. Reis kestab tund ja 20 minutit.

Pärnu abilinnapea Irina Talviste avaldas, et kui linn ja ettevõtjad alustasid ettevalmistusi, käivitamaks suvel Pärnu–Helsingi lennuühendus, ei teadnud nad veel, et võiksid saabuvaks suveks saada teisegi olulise lennuliini pakkumise. “Otseühenduse loomine Helsingiga on kahtlemata väga oluline, aga võimalus lennata Pärnust otse Stockholmi ehk Põhjala Veneetsiasse, nagu seda kaunist linna kutsutakse, on juba kraad kõrgem klass,” märkis abilinnapea.

SASi 70kohaline turbopropellerlennuk ATR-72 hakkab sel suvel Pärnu ja Stockholmi vahel lendama. Foto: SAS

Nii Talviste kui Estonia spaahotellide juhataja Andrus Aljase arvamuse järgi on SASi suuruse lennufirma tulek Pärnusse kogu linna ja maakonna turismisektorile märgilise tähendusega. Aljase sõnutsi näitab see selgesti, et Rootsis teatakse Pärnumaad ja sealsel turul usutakse siinsesse potentsiaali.

“Pärnumaa tuntusele tähendab pääsemine SASi suvisesse liinivõrku rohkem, kui ükskõik milline turunduskampaania seda teha suudaks,” tõdes Aljas. Lisades, et piirkonna turismiettevõtted võtavad algaval turismihooajal lennunduses avanenud võimalused hea meelega vastu ja annavad oma parima, et Pärnumaalt lendaksid tagasi rahulolevad külalised.

Maist saab Pärnu lennujaamast lennata Soome pealinnagi. Sõitjaid hakkab vedama NyxAir ja reisid vältavad augustini neljapäeviti ja pühapäeviti. Ühe suuna pileti hind jääb 60 euro kanti.

Foto: Ants Liigus

Share this article: