All news
22 detsember 2020
by Eero Pärgmäe
Share this article:

Terviseandmete jagamine on tulnud, et jääda

Eesti Lennundusklastriga (EAC) liitus 2020. aastal asutatud ION Access and Health GmbH, mis on loodud kolme rahvusvahelise tehnoloogia ja tervishoiu ettevõtte poolt – Nortal Eestist, Ottonova Saksamaalt ja Daman (inHealth) Araabia Ühendemiraatidest. Ühenduse eesmärk on muuta inimeste reisimine ja sündmustest osavõtt maailmas lihtsamaks. IONi esimeseks tooteks on SimplyGo ehk tarkvaralahendus, mis kindlustab sujuva reisikogemuse üle kogu maailma ka ebakindlatel aegadel nagu praegu.

SimplyGo selgrooks on rahvusvaheline infovahetusplatvorm. Turvalise, standardiseeritud ning erinevatesse keeltesse kohandatava platvormiga saavad liituda asjakohased osapooled, et lisada või vaadata värsket informatsiooni, mida on konkreetsetel kasutajatel vaja riiki või sündmusele sisenedes.

Ülemaailmse koroonapandeemia ajal, mis seiskas suuresti reisimise ja turismisektori töö, tähendab see seda, et koroona testi tulemused liiguvad laborist otse äppi, kust ametnikud, olgu nendeks siis transpordiettevõtted või immigratsiooniametnikud, saavad tulemusi reisija loal kontrollida. Selline kiire ja mugav lahendus muudaks reisimise taas turvaliseks ja sujuvaks.

„ION liitus Eesti Lennundusklastiga, et olla lennundussektorile strateegiliseks partneriks. Oma teadmiste ja kogemustega tervishoiust ja tehnoloogiast saame aidata lahendada praegusi ja tulevikuprobleeme, millega transpordisektor silmitsi seisab,“ põhjendas IONi ning Nortali partner Taavi Einaste. „Ülemaailmne pandeemia on muutnud reisimist viisidel, mida me aasta alguses isegi ette ei kujutanud. Terviseandmed on saanud ja jäävad ülioluliseks osaks reisimisest. Meil on au aidata lennundusele ja reisimisele jälle hoog sisse lükata. IONis saavad kokku kõige uuem tehnoloogia, oskuslik tuleviku trendide ja väljakutsete ära tundmine ning tugev rahvusvaheliste partnerite võrgustik, mis kokku loob inimestele võimaluse külastada enda soovitud kohti nii vähese vaevaga kui võimalik.“

„Me oleme püüdnud IT firmasid veenda lennundussektoris avanevates ärivõimalustes juba 2019. aastast saadik ning seetõttu on IONi liitumisel meie jaoks väga sümboolne tähendus – ma usun, et see julgustab ka teisi IT ettevõtteid meiega liituma,“ seletas Eesti Lennundusklastri juht Kristo Reinsalu.

Enne koroonakriisi oli lennundusklastri üheks eesmärgiks luua Tallinnasse innovatsioonikeskus lennundusele mõeldud uue generatsiooni tarkvaralahendustele, joondada see lennundusklastri liikmete initsiatiividega ning ehitada partnerite võrgustik. Reinsalu usub, et kutsudes rohkem IT ettevõtteid EAC-ga liituma, viib neid sellele unistusele lähemale. „Veelgi enam, meil on siis üsna unikaalne võimalus taastada normaalsus rahvusvahelises transpordis,“ järeldas ta.

Share this article: