All news
19 august 2022
by Eero Pärgmäe
Share this article:

Timo Suslov: „Eesti eesmärk on jõuda 10 esimese lennundusriigi hulka maailmas“

Neljapäeval, 18. augustil toimus Pärnus juba kolmandat korda regionaallennunduse seminar. Seekordsel seminaril said kokku nelja riigi esindajad Eestist, Soomest, Saksamaalt ja Iirimaalt, et jagada kogemusi lennunduse arendamisest ning arenguvõimalustest erinevates riikides.

PWC viimase raporti järgi on Eesti hetkel 60. lennundusriik maailmas, kuid seminaril lausus Riigikogu liige Timo Suslov, et Eesti eesmärk on saada 10 esimese riigi hulka. Ta kinnitas, et näeb suurt potentsiaali selle eesmärgi poole liikuda: „Lennundussektor on sellise potentsiaaliga, mis teeb teistele sektoritele silmad ette. Eesti on parim testkeskkond, et katsetada uusi tehnoloogiaid ja Eesti peaks saama ka mehitamata lennunduse temaatika liidriks.“

Lennundusettevõtte Diamond Sky tegevjuht ja seminari peakorraldaja Ken Koort lisas: „Eestil on rohkem potentsiaali, kui me praegu kasutame. Mida rohkem me koos pingutame, seda võimalikum on kaugele jõuda. Lennunduse arengukavale lisaks on meil vaja tegevuskava, et reaalselt tegevusi ellu viia.“

Soomlastest astusid seminaril üles Redstone AERO tegevjuht Esa Korjula ja Soome Lennundusliidu juhatuse esimees Timo Hyvönen, kes näevad Eesti erinevaid piirkondi (Pärnu, Kärdla, Tallinn, Kihnu) hea võimalusena soomlastele lennukitega külastamiseks. Eesti plussiks nimetasid nad väga head lennujuhtimisteenust ja samuti, et Eestist pääseb ka teistesse Balti ja Euroopa riikidesse.

Põhjalike ettekannetega esinesid Iirimaa lennundusklastri juht John Drysdale ja Euroopa lennundusklastri rahvusvaheliste suhete juht Niklas Schilling, kes pühendus Hamburgi lennundusmeka võimaluste kirjeldamisele. Kõikide sõna võtnud riikide esindajad tõdesid, et jätkusuutlik lennundus, mehitamata lennunduse arendamine ja tehnoloogiakeskuste loomine lennulinnakutesse on põhilised suunad, millega tegeletakse.

Seminari lõpus allkirjastati ühiste kavatsuste protokoll.

Share this article: