All news
13 jaanuar 2021
by Eero Pärgmäe
Share this article:

Tere tulemast Auve Tech – viimase miili transpordilahenduste looja

Eesti Lennundusklaster tervitab rõõmuga oma uut liiget Auve Tech. Ettevõte on asutatud 2018. aastal ning tegeleb autonoomsete transpordilahenduste arendamise ning tootmisega. Auve Tech pakub täismahulist teenust, mis hõlmab endas autonoomseid sõidukeid, nende integreerimist erinevatesse keskkondadesse ning sõidukite haldamist. Sõidukid sobivad nii linnakeskkonda kui ka suletud aladele nagu lennujaamad, sadamad ning muud teenindusterminalid. Auve Techi sõidukid on oma võimekust tõestanud nii Eesti, Soome kui ka Kreeka transpordisüsteemi osana.

“Pakume turule paindlikku transpordilahendust, mis sobitub kliendi vajadustega. Meie jaoks on oluline hoida lahenduse hind võimalikult madalal, et Auve Techi teenus saaks pakkuda parimaid lahendusi erinevates keskkondades. Sõidukite renditeenus hõlmab ka transpordilahenduse ülesseadmist, selle haldamist ning sõidukite opereerimist. Meie eesmärk on pakkuda maailma parimat viimase miili lahendust,” ütles Auve Techi tegevjuht Johannes Mossov.

Eesti Lennundusklastriga liitumine on Auve Techi jaoks loogiline samm, kuna sellised iseseisvad lahendused võimaldavad parandada teenindusterminalide logistikat, aidates samal ajal jõuda jätkusuutlike eesmärkideni.

“Ligi kaks aastat tagasi uurisin Cleveroni teadus- ja arendusmeeskonna juhi käest, millised võiksid autonoomse mobiilsuse lahendused lennujaamas. Jälgisime alguses pagasi käsitlemise protsessi. Seejärel tekkis lennuväljal toimetavate sõidukite ja inimeste voogu vaadates küsimus, kas appi võiks tulla nn Uberi-laadne teenus? Pärast liiklusvajaduste kaardistamist Magnetic MRO ja Tallinna Lennujaama töötajatega, jõudsime arusaamani, et elektrimootoriga isejuhtivate sõidukite katse algatamine inimeste transpordiks lennuväljal erinevate angaaride ja väravate vahel on igati õigustatud,” meenutas Eesti Lennundusklastri juht Kristo Reinsalu päevi, mil Auve Techiga loodi esimene kontakt.

Kui see õnnestub ning jõuame eskaleeritava lahenduseni, võib katse viia lennujaamatranspordi parendamiseni, kaotades vajaduse suurte sõidukiparkide järele, vähendades heitkoguseid ja säästes kulusid. “Autonoomsed sõidukid pakuvad lennujaamadele ulatuslikku võimalust mitmete valupunktide leevendamiseks. Lisaks keskkonnasõbralikkusele võimaldab isejuhtivate autode kasutamine nutikamate ja turvalisemate lahenduste käiku võtmist. Usume, et see katse võib kasvada lahenduseks, millest lõikavad hiljem kasu lennujaamad üle maailma,” selgitab Johannes Mossov.

Piltide autor: FABULOUS

Share this article: